Zelf een huis laten bouwen

Zelf een huis laten bouwen

Laat je een huis bouwen naar eigen ontwerp, dan is een goede voorbereiding essentieel.
Jij bent nu als het ware de project leider en de aannemer is degene aan wie jij alles wat je wilt realiseren duidelijk moet maken. Vanaf nu moet je dus je zaakjes heel goed op orde hebben en een goede voorbereiding is het halve werk is een gezegde dat hier zeker op van toepassing is.

Twee slimme tips


Onze eerste tip is om advies van experts in te winnen en hiermee een team te vormen. Zo heb je advies nodig op diverse gebieden waar je mee te maken gaat krijgen. Niet alleen bouw advies, wat je natuurlijk al bij je aannemer kunt vinden. Nee, juridisch advies is ook heel waardevol. Niets is erger dan gedurende de bouw of erger nog na de bouw te moeten constateren dat er bepaalde regels over het hoofd zijn gezien. Daarnaast zijn natuurlijk een hypotheek of financieel advies van groot belang. Maar ook een makelaar kan je vaak van veel tips voorzien. Vraag eens rond en doe er je voordeel mee.

De tweede tip is om heel goed te budgetteren. Een goed budget neemt ook onvoorziene kosten mee. Het is natuurlijk niet te hopen, maar er kan altijd iets naar voren komen waar je niet op gerekend had. En dan is het fijn als je daar al rekening mee hebt gehouden in je budget. Ook een potje voor extra uitgaven mag niet ontbreken. Vaak merk je tijdens de bouw dat je toch nog wat details over het hoofd hebt gezien of dat je gaande weg besluit om toch voor andere materialen te kiezen. Het is dan natuurlijk fijn als je daar al wat geld voor hebt gereserveerd zodat je niet meteen weer iets anders hoeft te schrappen.