Professioneel interieur advies

Professioneel interieur advies

Een goed en betaalbaar interieur advies is tegenwoordig in alle vormen en maten te vinden. Je kunt al een persoonlijk en op maat gemaakt advies bij de meeste woonwarenhuizen krijgen. En het is tegenwoordig zelfs al mogelijk om online advies in te winnen door telefoon- of skype gesprek in te plannen met een van de vele interieurdesigners die ons land rijk is.

In de meeste gevallen zul je in een woonwinkel een advies krijgen dat gebaseerd is op de collectie meubelen die zij zelf verkopen. Dit in tegenstelling tot de meeste onafhankelijke adviseurs. In de meeste gevallen gaat het hen in eerste instantie om het ontwerp en niet om de aanschaf van de meubels zelf. En een beetje meedenkende adviseur zal je ook nog eens verwijzen naar de beste plaatsen om je aankopen te doen, gelet op je budget. Het hangt dus sterk van je wensen en plannen af, waar je het beste jouw advies kunt inwinnen

Persoonlijk ontwerp

Er zijn natuurlijk nog meer verschillen. Zo zal een woonwarenhuis misschien wat sneller als extra service samen met jou een digitale schets maken in een speciaal ontwerp programma en dit mogelijk zelfs aan je meegeven. In veel gevallen is dit nog gratis ook! De zelfstandig adviseur daarentegen verdient juist zijn geld met het maken van een plan en zal dit dan ook bij je in rekening brengen.
Voordeel hiervan is wel dat het gehele contact echt gebaseerd is op persoonlijk contact en dat er vaak meerdere gesprekken plaats vinden. Op die manier kun je echt aangeven wat voor jou belangrijk is en zelf tot op zekere hoogte deel uit maken van het ontwerp proces. Advies inwinnen bij een woonwinkel kan weer handig zijn als je direct wilt zien welke meubels geadviseerd worden. De vele stijlkamers maken dit direct voor je inzichtelijk.