Pimp je interieur

Pimp je interieur

We weten allemaal dat door alleen al een paar kussens en plaids aan je interieur toe te voegen, je woonkamer enorm kan opknappen. Maar meestal geeft dit toch niet het effect wat we voor ogen hebben als we onze kamer willen upgraden. Het is dus nodig eens te kijken welke extra’s we kunnen toevoegen om net dat ‘WOW=effect’ te kunnen krijgen. En het liefst natuurlijk budget vriendelijk met een verbluffend resultaat.

De eerste tip die we je kunnen meegeven is om al je rommeltjes een vaste plek te geven en zoveel mogelijk uit het zicht te halen. Natuurlijk moet het geen kale boel worden, dus we hebben het niet over accessoires die je kamer juist die persoonlijke touch geven. Het gaat echt om rondslingerende losse spullen. Koop een paar mooie manden of dozen, mest je trapkast eens goed uit en richt deze opnieuw in met plaats voor al deze losse items. En…heel belangrijk, zorg dat de rest van je gezin hieraan meewerkt hun spulletjes op te bergen op de juiste plaats. Je zult zien dat dit al een enorm effect heeft op de uitstraling van je woonkamer.

Nu is het tijd om leuke spullen toe te voegen. Kijk eens goed rond en laat je inspireren door de diverse woonwinkels, maar ook online kun je inspiratie vinden. Kopieer niet een op een wat je ziet, maar geef je woonruimte je eigen persoonlijke look.

Doe eens gek

Wat vaak goed werkt, is het toevoegen van onverwachte zaken. Deze kunnen dan als blikvanger met weinig moeite een groots effect te weeg brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een opvallend behang op een muur van je kamer of gang toe te passen. Wees speels en creatief. Behang met een enorm bloemmotief bijvoorbeeld kan een enorm toevoeging zijn als kunstobject. En het mooie is, je kunt er altijd weer overheen behangen als je het beu bent.