Oude meubels opknappen

Oude meubels opknappen

Menigeen die zich bezighoudt met het restaureren en herstellen van oude meubelstukken loopt regelmatig binnen bij een van de vele kringloop winkels die Nederland rijk is. Er is daar altijd een ruime keus aan oude meubels te vinden. Uiteraard verkeren deze niet meer in optimale staat en is een opknapbeurt vaak hard nodig. Heel soms loop je daar ook tegen een stuk aan waarvan je meteen ziet dat het met wat aandacht en liefde weer een juweeltje kan worden.
De conditie van sommige meubels lijkt er vaak erger aan toe te zijn dan in werkelijkheid het geval is. Vooral omdat sommige meubels vaak in vochtige schuren of kelders gestaan hebben.Een goede opknapbeurt en het behandelen van alleen het hout is dan soms het enige dat er nodig is om deze meubels weer te laten stralen.

Fineer verwijderen

Vind je nu een leuk kastje of tafeltje waarbij je ziet dat het fineer heel erg afgebladderd is of er erg droog uitziet, schroom dan niet om dit toch mee naar huis te nemen. Met een paar simpele handelingen kun je hier vaak weer nieuw leven inblazen.
Over het algemeen kan het nog wel even wat moeite kosten om fineer te verwijderen. Er wordt wel het advies gegeven om het fineer te verwijderen door het te verwarmen met een strijkijzer, maar dit is niet alleen een tijdrovend werkje, ook je strijkijzer zal er behoorlijk onder lijden. Beter is het om een verfbrander, ook wel hete lucht pistool genoemd, te gebruiken.
Je moet even een beetje geduld hebben om de hitte van het pistool goed in te stellen, maar heb je dit eenmaal onder de knie dan zul je merken dat je grote stukken fineer in een keer met een plamuurmes kunt verwijderen.