Interieur tips

Interieur tips

Blader jij ook wel eens door de interieur tijdschriften voor inspiratie? Ik wel en mij valt dan op dat er vaak tegenstrijdige adviezen gegeven worden voor een zelfde probleem. Hoe kan dat, denk ik dan. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en een aantal adviezen uit te proberen.

Kussen op je bank


Velen van ons hebben wat extra sierkussen op onze bank, maar wat is nu de beste manier van stylen? Ga je voor een zelfde kleur als je bank of kies je juist voor een contrasterende kleur of een opvallend patroon? Dit hangt helemaal af van wat het effect is wat je wilt beogen. Wil je een heel rustige en verstilde uitstraling creƫren, dan doe je er goed aan geen al te grote contrasten of opvallende patronen te introduceren. Het beste kun je dan gaan voor een ton sur ton effect.
Is het je bedoeling om de boel eens op te fleuren en wil je wel eens wat gedufder doen, kies dan voor kussens in verschillende maten, kleuren en patronen. Zo maak je je saaie woonkamer echt heel levendig.

Kleine slaapkamer


Je hebt een kleine slaapkamer, maar je wilt toch de uitstraling van luxe en ruimte. Ook hier weer twee adviezen die tegen over elkaar lijken te staan. De een zegt houdt het licht en kies gordijnen in dezelfde kleur als de muur voor een groter optisch effect. De ander pakt het juist totaal anders aan en adviseert juist om de kamer donkere muren te geven, rijke stof te kiezen voor de gordijnen en ook het bed er echt uit te laten springen door bijvoorbeeld een hoog hoofdbord en veel kussens. Voor beide is natuurlijk wat te zeggen, opnieuw afhankelijk van je eigen smaak en wensen.
Het belangrijkste is dat je door krijgt wat ieder advies bewerkstelligt en of dat is wat je ook wilt.