Funderingsherstel

Funderingsherstel

In de meeste gevallen is het verzakken van een woning duidelijk zichtbaar met als reden de funderingsproblemen in de bestaande kelder of kruipruimte. Maar wat voor technieken zijn er en wat zijn de kosten om uw oude fundering weer te laten herstellen?

Tijdens een funderingsonderzoek komen de eventuele exacte redenen voor een slechte fundering aan het licht. De eerste symptomen van een funderingsprobleem zijn vaak de scheuren die in de gevels springen. Aan de vorm van de scheuren kan vaak snel gezien worden waar het probleem vandaan komt, vaak is er zelfs te zien wat voor probleem dat dan is. Omdat men grondig moet onderzoeken wat de beste manier is om het fundament te gaan herstellen zal er ten alle tijden schade aan de woning of het pand ontstaan tijdens het proces van verbetering. Uiteraard wordt dit zoveel mogelijk geminimaliseerd.

Welke herstel opties heb je?

Er zijn verschillende methodes waarop bodemlagen behandeld kunnen worden zodat de grond meer geschikt wordt om op te bouwen.

–        Grout injectie

–        Injectie van de bodem met vergelijkbare stoffen

–        Toevoegen van kalk aan de klei of leemgrond

–        Stabiliseren met cement

Afhankelijk van de bodem en de eisen van de nieuwe grond wordt er een goede methode gevonden om de bodem meer geschikt te maken voor bebouwing.

Wanneer er funderingsherstel wordt uitgevoerd, is het direct erg aantrekkelijk om een nieuwe kelder te laten plaatsen. Omdat de aannemer toch al bezig is, is het vaak voordelig en effici├źnt om een kelder aan te leggen. Bij het herstel kan er namelijk direct een extra ruimte gemaakt worden voor een kelder onder het huis.

Al met al is het dus erg voordelig en verstandig om direct een kelder aan te leggen, twijfel dus nooit om direct je fundering te laten herstellen. Want hoe langer je ermee wacht, hoe hoger de kosten op kunnen lopen.