Bouwadvies voor de starter

Bouwadvies voor de starter

Een huis kopen is best een lastig proces. Een huis kopen dat nog gebouwd moet worden is nog lastiger. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je hier voor moet terug deinzen. Met deze tips kom je goed beslagen ten eis:

1.Verzamel ideeën


De aannemers die jouw huis gaan bouwen, moeten natuurlijk wel weten wat je precies wilt. Jij bent degene die aangeeft wat de bedoeling is en niet anders om. Verzamel dus genoeg ideeën en liefst foto’s van hoe je wilt dat jouw nieuwe huis er straks uit moet gaan zien. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat de aannemer straks zelf bepaalde keuzes heeft gemaakt en je een huis krijgt van 13 in een dozijn. En dat is natuurlijk niet de reden dat je voor een eigen ontwerp hebt gekozen.

2. Maak een plattegrond


Nu je je ideeën hebt verzameld is het de kunst om deze allemaal te kunnen toepassen. Hiervoor is het belangrijk dat je weet of al je ideeën ook werkelijk gaan passen in de oppervlakte die je straks tot je beschikking gaat hebben. De plattegrond wordt de basis van je project. Bespreek deze dan ook goe met je aannemer en verwerk alle adviezen en veranderingen die aangebracht worden in de tekening. Maak daarna een vernieuwde versie en dateer deze, en overhandig deze vervolgens aan je aannemer zodat hij altijd de nieuwste versie tot zijn beschikking heeft. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan.

3. Maak een budget per ruimte


Niet alleen maak je een totaal budget, maar ook per ruimte is het belangrijk om in te kunnen schatten wat de kosten zijn. Op die manier is het veel eenvoudiger om eventuele veranderingen of aanpassingen te overwegen en op waarde te kunnen schatten en zo uiteindelijk de totaalkosten in de hand te houden.